Bröllopsjobb och renovering

Äntligen har livet som egenföretagare blivit lite stressigt! Jag behöver disciplin för att hinna med, jag behöver gå upp samtidigt som Juni (vid 6-tiden) och har inte tid att slö scrolla på sociala medier under dagtid längre. I måndags hade jag inte gått in på Instagram appen förrän vid 17-tiden och reflekterade då över detta.

Och det är klart att jag inte önskar mig en stressig vardag och inte ens hinna med att kika på Instagram eller lägga upp något från min jobbdag. Jag valde att starta eget bland annat för att jag vill ha en vardag med flexibilitet där jag kan prioritera familjen när jag själv önskar eller när det behövs 🙂 Men efter att ha haft mina två första månader som egenföretagare utan speciellt mycket stress och vissa dagar tomma på möten så är känslan av att vara behövd och att ha mycket att göra helt fantastisk!

Vill ni veta hur en jobbdag kan se ut?

Den börjar som sagt vid 6-tiden med att bli väckt av Juni (som just nu sover i vår säng, jag tror att hon lider av någon slags nattskräck) Jag, Erik och Juni har en mysig morgon tillsammans, gör oss iordning, äter frukost och börjar så smått skapa nya rutiner i vårt nya hus.

Sedan går Erik och Juni ut till lekparken (eller trädgården som just nu är en lekplats i sig med allt virke och renoveringsgrejer). Då passar jag på att jobba hemifrån ca kl 08-11. Tex planera ett företagsevent, förbereda inför möte med brudpar, skicka offerter och svara på mail. Sedan tar jag kaffepaus och leker med Juni medan Erik lagar lunch.

Jag och Erik äter tillsammans, Juni sover och vi får den där kvalitetstiden som är så mycket värd. Efter lunch åker jag på ett möte kl 13-15 hemma hos ett brudpar som anlitat mig inför sitt bröllop. Nästa möte blir på Stora Hotellet 1530-1630 för att prata olika evenemangs idéer.

Fylld med energi efter att ha träffat både ett fantastiskt brudpar och hotelldirektören åker jag hem till familjen och byggkaoset igen. Lägger ifrån mig datorn och telefonen ett tag och tar fram det igen när Juni har somnat. Det är nu den härliga känslan infinner sig, jag behöver jobba en timme till för att vara väl förberedd inför nästa dags morgonmöte. Jag måste göra det, men det är mitt eget val att ha bokat mötet just då. Älskar det!

Att jag först behöver åka till gymmet för att duscha pga att vårt badrum fortfarande är under renovering är en annan femma. Inte hinner jag träna idag, men vad gör det. Det gör jag till helgen! Nu njuter jag av att ha fullt upp i mitt företags/familje/vardags-liv.

En härlig vardags-känsla önskar jag er alla!

Ta hand om er. Kram!

Translate