Veckans ämne

Veckans ämne är alltså fransar och bryn och jag har med mig en riktig expert i området: Madelen Gustavsson som är utbildad frans och bryn stylist.

Madelen driver skönhetssalongen Beauty By Me I Norrahammar strax utanför Jönköping och när jag träffar henne får jag lära mig saker jag inte hade en aning om. Visste ni tex att om man lägger i lite blå färg till sin ögonfrans-färg så ser fransarna mer intensiva ut? Med bara svart färg upplevs dem lite mattare.

Eller visst ni att man kan använda lite fast handtvål på en ögonbrynsborste och när man sedan borstar brynen stabiliseras dem i den riktning som man önskar. Så smart!

Hon berättar också att x-lash (ögonbrynsnäring som går att köpa på tex LYKO) verkligen fungerar, fransarna blir både längre och tjockare. Det känns alltid bra när en expert berättar om saker som fungerar på riktigt och jag har redan köpt hem en x-lash!

3 tips till framtida brudar

Här kommer Madelens 3 bästa tips som riktar sig till er framtida brudar. Hoppas ni gillar!

1. Frans-tips inför ditt bröllop

“Inför sitt bröllop är det vanligt att man vill fixa sina bryn och fransar. Även de som inte brukar göra dessa typer av skönhetsbehandlingar i vanliga fall passar på inför sin stora dag, helt rätt tycker jag! För fransarna kan man välja att färga, göra lashlift (en permanent böjning) eller fransförlängning. Jag rekommenderar alltid framtida brudar att välja  just fransförlängningen inför sin bröllopsdag, även om man ofta sminkar sig sparsamt. Det går nämligen att välja den mer naturliga looken med “singel fransar” (en frans sätts på en frans i taget) och det går också att välja längd, böjning och tjockhet så det behöver inte bli onaturligt. Vill man däremot ha större effekt kan man välja “volym fransar” (ett knippe med 3-7 fransar som sätts dit på varje frans). Det passar de brudar som ofta bär smink och gillar den fylliga effekten. 

Så mitt bästa frans-tips till er budar är: välj fransförlängning oavsett vem du är och konsultera med din fransstylist vilka fransar just du ska välja  Då kommer du framhäva dina ögon vackert på din bröllopsdag, du kommer se bättre ut bröllopsbilderna (jag lovar att din fotograf håller med!) och det kommer också att se naturligt ut när du dessutom är uppklädd i klänning, klackar och fixat hår.”

2. Bryn-tips inför ditt bröllop

“Brynen är också viktiga inför sitt bröllop, med en bra färg och form på dem kan du få en fulländad look! Har du redan en rutin för dina bryn som du tycker om kan du absolut köra på samma under din bröllopsdag. Vill du däremot få hjälp på skönhetssalong kan du med fördel göra brynbehandlingen samtidigt som fransbehandlingen inför bröllopet. 

Färg behöver många för att markera sina bryn (välj samma ton som din hårbottnen, men något mörkare) , sedan kan de formas med hjälp av pincett, vaxning eller brow lift. Med brow lift får du brynen att stå uppåt istället för att ligga neråt och det kan få någon med till synes små och låga bryn att ha fantastiskt fylliga och formade bryn.”

3. Upplägg för bästa resultat på bröllopsdagen

“Gifter man sig en lördag passar det bra att göra sina bryn och fransar på onsdagen eller torsdagen samma vecka. Då hinner färgen lägga sig något och det ser alltid som bäst ut efter ett par dagar. Dessutom kan det vara en bra dag att ta paus från bröllop stressen och bara bli ompysslad en stund! 

För att vara på säkra sidan rekommenderar jag alltid en brud som inte gjort fransförlängning tidigare att testa första gången ca 1 månad innan bröllopet och sedan fylla på samma vecka som bröllopet. Dels för att minimera risken för att upptäcka en allergi dagarna innan bröllopet och dels för att bruden sedan kan välja att fylla på lika mycket, mer eller mindre beroende på hur det känns.”

Jag hoppas ni gillade veckans ämne och alla tips från Madelen!

Kram Linn

Translate