En snygg moodboard kan bara proffs och riktiga pinterest-experter skapa. Så tänkte jag innan jag utbildade mig till bröllopskoordinator.

Men jag lärde mig sedan ganska snabbt att det inte stämmer. Det finns några enkla steg man kan följa för att skapa sin moodboard – även om man inte har den estetiska ådran i sig! Följ de fem stegen nedan om du vill testa själv.

5 enkla steg för att skapa en moodboard

  1. Ladda ner och gå in på appen Pinterest. Spara alla bilder du kan hitta som du tror kommer passa in på din moodboard. Tänk på att välja bilder med samma slags redigering, tex ljust redigerade bilder. Ha också i åtanke om du kommer behöva stående eller liggande bilder i moodboarden.
  2. Ladda ner och gå in på appen Canva. Sök efter “fotokollage” och välj en mall du gillar. Jag använde mig av mallen “OFFICIAL PASTEL MOODBOARD FOR 2020” till bilderna ovan.
  3. Byt ut bilderna i mallen till bilderna du sparat på Pinterest tills du känner dig nöjd. Variera mellan “plottriga” bilder såsom en dukning och “rena” bilder såsom en tårta med enfärgad bakgrund.
  4. Välj färger till färgskalan. Det går att välja de färger som redan finns i bilderna du lagt till – så smart! Och du kan också välja färger själv genom att söka på färgkod eller gå in på färg paletten.
  5. Skriv dina värde-ord för att skapa den sista härliga känslan av din moodboard. Skriv tex färgerna på en rad och känslan/stilen på eventet på en rad.

Klar!! Ladda hem moodboarden I din kamerarulle och skicka till alla involverade i ditt event! Skulle du komma på att du vill byta ut en färg eller en bild, då går det smidigt att göra i appen då alla dina designer sparas automatiskt!

Utan att veta vad accentfärg betyder eller vad som trendar just nu kan man alltså göra sin alldeles egna fina moodboard som jag tror är precis lika proffsig som de du ser på Pinterest och Instagram! Ganska enkelt va? 🙂

Translate