Min allra första bröllopskoordinering för ett brudpar som jag inte känner, eller åtminstone inte kände innan jag fick äran att koordinera deras bröllop, det var herr och fru Öneruds!

Mitt i Corona-tider planerade Linda och Simon sitt bröllop och de valde att dela upp gästerna som uppgick till närmre 100. Släkt och familj blev bjudna på vigsel och mingel och vänner blev bjudna på middag och fest. En fantastiskt positiv följd av detta var att middagen blev en enda härlig fest där precis alla var med, från början till slut! De underbara fotograferna Sara och Mia från Day Fotografi som fotat otaliga bröllop sa att de nog aldrig sett en så härlig och festlig middag! 

Jag själv började dagen kl 8 med att hämta frukost till Linda och hennes tärnor och lämnade av den på Salong Alltid där de fick hår och smink gjort av Emma Ryd och Elina Casell. Blommorna hämtade jag på Mimosa City och åkte sedan till Simon och hans marskalkar. De fick sina corsager och lite att äta (de är ju ett gäng med hockeykillar och jag vågade inget annat än att erbjuda allt jag hade med mig i matväg, fånigt eller inte, men att de skulle bli hungriga under vigseln var en av mina största farhågor haha)

Tjejerna var nu också på plats, i ett hus en bit från killarna. Det fotades påklädnad och morgonfix, det behövdes säkerhetsnålar till en klänning (och jag tackade mig själv för att jag har med mig i princip allt som kan behövas under en bröllopsdag i prioritetsordning; prio 1 i en väska som jag har på mig hela dagen och prio 2 i en väska i bilen som jag snabbt kan hämta)

Sedan var det dags för first look och tillsammans med fotograferna och filmaren Johan arrangerade vi Lindas och Simons första möte på en äng de valt. De var så otroligt fina när de såg varandra och jag kände mig väldigt privilegierad att få vara med en sådan stund.

Jag körde sedan brudparet till vigseln som skulle hållas i Järstorp Kyrka. Brudföljet samlades utanför när alla gäster satt sig, jag hämtade brudparet och fäste slöjan i Lindas uppsättning. När kyrkklockorna hade ringt gick Simon, deras son, marskalkar och tärnor in i kyrkan och jag tog tiden på 30 sekunder tills det var dags för Linda att gå in med hennes dotter och mormor. Ett väldigt fint och personligt val att gå in med den eller dem man önskar.

Nu skulle alla saker organiseras, rätt väska, rätt present, och rätt mat/snack i rätt bil med rätt bilnyckel som sedan skulle till rätt ägare efter en förmiddag flera bilar, människor och saker inblandade. Och det är ju detta som är mitt jobb. Lösa alla lösa trådar som förhoppningsvis ingen ens vet om finns. Och jag hann precis göra klart och hämta en flaska vatten till brudparet innan de dansade ut ur kyrkan. Vi sprang tillsammans runt kyrkan och in igen efter alla gäster gått ut och sedan gjorde de entré till riskastning och jubel. Så underbart!

Efter detta var det mingel, bakelser och gruppfoton på schemat. FC gruppen hade bakat supersöta mini bröllopstårtor som serverades på ett fat med glashållare för bubblet. Så smart för gästerna som då fick en hand fri under minglet! Sedan skulle brudparet, de 40 nya gästerna och brudföljet åka till Åminne Bruk i Värnamo. En fantastisk lokal med både rustik och mysig känsla, med stora ytor och dessutom precis intill en sjö (tips!). 

Här började gästerna med ett eget mingel innan brudparet gjorde entré – och festen var redan igång! Kvällen styrdes sedan av ett toastpar som hade varit stenhårda på ”max 3 min-tal” vilket är superbra! Vi hade totalt 18 tal/framträdanden/aktiviteter och dessutom buffé på en annan våning, men körschemat hölls helt perfekt hela kvällen! Middagen blev till en fest och alla var med!


Mina två starkaste minnen från Öneruds bröllop var dels när larmet gick i lokalen brudparet fotograferades i och gästerna strax innan hade anlänt i lokalen precis bredvid. Ljudet var extremt högt. Med hjärtslag utanför kroppen sprang jag in till gästerna med en förväntan av 45 oroliga öronbedövande gäster, men icke. Dörren och väggen mellan lokalerna var den mest ljuddämpade jag varit med om, det gick knappt att höra larmet på andra sidan väggen, phu. 

Det andra minnet som kommer finnas kvar länge är Lindas tal till Simon. Det är naturligtvis inget jag kommer skriva här, mer än att det fick mig till tårar bakom kulisserna så jag fick gå en sväng till köket för att samla mig. Som jag älskar fina personliga tal! Det kan vara bland det finaste som finns! Precis som Linda och Simon – ett av de finaste paren som finns! Se bara här;

Translate